KTM logo

Revelator
Alto

Macina
Prowler

Myroon
Master

Revelator
Alto Elite

KTM 2021

Új modellek

Katalógus / árlista

Már rendelhető!

Az év utolsó mountain bike maratonja – Balatonfűzfő

Az év utolsó mountain bike maratonja – Balatonfűzfő

Az elmúlt hétvégén rendezték Balatonfűzfőn az idei szezon utolsó mtb maraton versenyét, ami a Nyugat MTB Maraton Kupa utolsó fordulóját is jelentette. Az első két versenyen más elfoglaltságunk miatt nem tudtunk ott lenni, de nyár végétől terveztük, hogy ide elmegyünk. Ahogy közeledett az időpont, többször fordult meg a fejünkben, hogy mégsem utazunk, mivel nagyon rossz időt jeleztek előre – hideget, sok esőt, szelet.  Aztán vasárnap reggel mégis kocsiba ültünk.

Gödöllőn még csak csöpögött az eső, de ahogy közeledtünk, egyre jobban esett. A helyszínen aztán láttuk, hogy sokan vannak akik még ilyen időben is szeretnének bringázni. A bemelegítés persze ilyenkor nehéz és körülményes, de csak eljött a 11 órás rövid táv rajt és egy rövidke aszfaltos szakasz után, megkezdődhetett a sárdagasztás.

KTM_balatonfuzfo_201510_01_resize  

A versenykiírásban 30km-t közel 500m szinttel határoztak meg, ami végül kicsit rövidebb lett, mert egy  nagyon sáros szakaszt ki kellett vegyenek a rendezők. Műrvás út-földút- aszfalt- egynyomos ösvény váltotta egymást. Az ösvények és füves részek nagyon átáztak, csúsztak, szerencsére az aszfalton, haldós tekeréskor tudott egy picit kopni a sár a bringáról. A szinttérképemen nem tudtam követni hol tartok, annyira esett az eső és kellett figyelni a talajt J Sajnos sokan voltak kénytelenek technikai probléma miatt kiállni, főleg a váltók nem bírták ezt a körülményt és sok volt a defekt is. Meglepő, de népes női mezőny jött össze, ilyen sok előzgetésben az egész év során nem volt részem mint most, nagyon izgalmas volt. Egy hosszú saras lefelé végén megkönnyebbülés volt megpillantani a sok szurkolót, mert ez azt jelentette, hogy közel a cél. Pár kanyar után az aszfalton tényleg bent is voltunk a rajt/cél területen. Ezen a napon különösen meg kellett dolgzzunk az eredményekért! J Kategóriámban és a női abszolutban is a harmadik helyet sikerült megszerezzem. Peti kategóriájában hatodikként ét be (ebben benne volt egy kis eltévedés is).  Finom tésztával, rétessel, teával „ünnepelhettük” meg a szezon végét.... és persze alapos mosással!!!

KTM_balatonfuzfo_201510_02_resize Mindenkinek nagy elismerés jár akik teljesítették a távjukat ezen a napon!

Viki

Gratulálunk a KTM Magyarország nevében!