KTM logo

Revelator
Alto

Macina
Prowler

Myroon
Master

Revelator
Alto Elite

KTM 2021

Új modellek

Katalógus / árlista

Már rendelhető!

Az idei utolsó XCO Magyar Kupa Salgótarjánban

Az idei utolsó XCO Magyar Kupa Salgótarjánban

A hétvégén részt vettem a szezon utolsó XCO Magyar Kupa futamán Salgótarjánban.

Szombat reggel elindultunk Pécsről, borús már kissé őszies hangulatú időben, útközben többször is ránk szakadt az ég eső formájában.

Bíztam benne, hogy az utolsó futam nem lesz sarazós és bejött szerencsére. Salgótarjánban még szinte nyár volt, az égen sehol egy felhő, pont ideális körülmény egy jó versenyzéshez.

xco_salgotarjan_2013_03

A versenyközpont az Eresztvényi Salgó Hotel lábánál volt. Az erdő hangulata, a környezet teljes mértékben a mi Mecsekünket idézte bennem.

A pálya 4,3 km hosszú volt, 400 m aszfalt úttal, 3 kemény mászással, iszonyúan gyors, de technikás lejtőkkel és egy kistó átkeléssel, egy méter széles hídon ami beleért a vízbe.

Népes mezőny gyűlt össze az utolsó Kupafutamra, kb. 150 nevezővel, a másodosztályban 16 indultunk. Nekünk négy kört kellett megtennünk a pályán. Mivel az elitben és az U19 nem volt túl sok nevező, ezért őket is velünk együtt rajtoltatták. Pontosabban 2 perccel előttünk, majd utánunk 1 perccel a komplett master mezőny.

xco_salgotarjan_2013_02

Majd ötvenen versenyeztünk egyszerre a pályán így legalább a nézők sem unatkoztak.

A rajtot sikerült jól elkapnom és az első körben tízen vonatoztunk fél percen belül félelmetes tempóban. A második körben férfiasan bevallom elkezdett elfogyni az erőm, s nem bírtam tartani a lépést. Maradt a taktika, végig kell menni, hogy pontot szerezzek. A harmadik negyedik kört a nézők és saját magam szórakoztatására áldoztam, volt keresztbecsúszkálás meg ugratgatás, ahogy azt kell.

Végül a 12. helyen értem célba és úgy elfáradtam mintha egy maratonon lettem volna.

Szomorú voltam mert nem így terveztem ezt az utolsó futamot.

A Cross Country Challenge-en belül összetettben az 5. helyen állok jelenleg, a Magyar Kupát még nem tudom pontosan, mert bonyolult kicsit az év végi pontok összeadása és nem akarom elkiabálni.

xco_salgotarjan_2013_01

Összegezve a dolgokat, igazából jól éreztem magam a hétvégén, jót bringáztam, majd jövőre sokkal jobban odateszem magam.

Üdvözlettel:

Wawra Nándor

 

Gratulálunk az egész évi teljesítményedhez a KTM Magyarország nevében!