KTM logo

Revelator
Alto

Macina
Prowler

Myroon
Master

Revelator
Alto Elite

KTM 2021

Új modellek

Katalógus / árlista

Már rendelhető!

Harkány-Tour 2013, Nándi országúton is bizonyított!

Harkány-Tour 2013, Nándi országúton is bizonyított!

Ezen a hétvégén rendezték a „Harkány-Tour 2013” I. nemzetközi 12 órás kerékpáros maratoni versenyt a Harkány – Máriagyüd – Siklós - Harkány 12,8 km-es útvonalon, félpályás útlezárással. Régóta terveztem, hogy részt veszek egy hosszútávú megmérettetésen, kipróbálva, hogy hol vannak a határaim. Szoktam időnként országúton edzeni, de ez azért egy kicsit speciálisabb felkészülést igényelt. Egy-két héttel a verseny előtt, minden nap hajnali fél ötkor keltem, reggeli, aztán öt húszkor irány a város szinte üres, de kivilágított útjai. Mentem egy 30 km-es kört és ha csak tehettem, délután még ennél is többet. Igazából el sem tudtam elképzelni, hogy 12 óra alatt mennyit, és hogyan fogok menni, csak próbáltam a szervezetemet ráállítani a reggel 6 órás rajtra, meg a sok ülésre.

Harkany-Tour_0001_resize

A verseny napján, szombaton fél négykor keltünk és negyed hatkor már Harkányban voltunk. Hajnalban még hűvös volt így jól beöltöztem. Kicsit izgultam, hogy mi lesz, vajon bírni fogom-e, de gondoltam majd jön minden magától. Fél hétkor elrajtolt a kb. 50 fős mezőny (amatőr férfi, amatőr nő, profi férfi és váltóban). Nem siettük el a dolgokat, hiszen mindenki tudta, hogy hosszú út vár még ránk. Az első pár körben nyolcan tízen összeverődtünk egy bolyba és húztuk egymást, elég szép átlagsebességgel. Az idő telt, a nap kisütött és egyre melegebb lett. Négy és fél óra folyamatos tekerés után ki kellett állnom a bolyból, mert nagyon melegem volt már.

Aztán újra elindultam, de már egyedül. Na, itt kezdődött el az igazi „maratonozás”. Egyedül, szembeszélben, viszonylag jó tempót menni, de közben spórolni is az energiával. Ekkor jött Héjas Győző barátom, aki a versenyen amatőr egyéniben indult (én profi egyéni kategóriában). Megbeszéltük, hogy az elején amíg tudunk megyünk a bollyal, aztán segítjük egymást. Szépen haladtunk, néha hozzánk csapódott valaki, máskor ketten váltottuk egymást elöl. Az első 160 km nagyon kemény volt, aztán magam is meglepődve, elkezdtem élvezni a dolgot. A 12 órából több mint 9 és fél órát tekertem, négyszer álltam meg pihenni, illetve enni. Megpróbáltam úgy összerakni a versenyt, hogy minél hosszabb etapokat menjek és lehetőleg kevesebbet álljak.

Mikor már 225 km-nél tartottam, elkapott a gépszíj és elhatároztam, én bizony ma átlépem a 300 kilométert. Fájtak ugyan a térdeim, de tudtam, hogy képes vagyok rá. Már csak három kör volt vissza, amikor Győzővel mentünk egy „majdnem leggyorsabb köridőt”, picivel többet, mint 21 percet. Na, akkor már nagyon élveztem, s a fájdalmak is szinte elmúltak.

Harkany-Tour_6309_resize

Az utolsó kört óvatosan, a tájban gyönyörködve tettük meg, hiszen akkor már tudtam, igen, megcsináltam…

12 óra 7 perc tekerés, 307 km össztáv, 31,5 km/óra átlagsebesség. Profi kategória 2. hely, abszolút 11. hely. A hétvégén Szüreti fesztivál is zajlott Harkányban, s a díjkiosztó a nagy-színpadon volt.

Felejthetetlen érzés volt majd kétezer ember előtt felállni a dobogóra és átvenni az ezüstérmet.

Harkany-Tour_0024_resize

Persze ehhez azért kellett egy nagyon jó csapat is.

Köszönöm Édesapámnak a frissítést, segítséget, bíztatást és mindent, amit értem tett ebben az évben az egész XCO szezonban. Katona Miklósnak, aki a kerékpárját kölcsönadta, hogy egyáltalán indulni tudjak ezen a versenyen. A PSN Zrt. szervezőinek, sajtósainak, és nem utolsó sorban Győzőnek a „szélárnyékot”, a kitartást.

Jó kis hétvége volt, megérte a sok fáradozást. Örök emlék marad számomra. Köszönettel:

Wawra Nándor KTM

Harkany-Tour_6779_resize

Gratulálunk a KTM Magyarország nevében!