KTM logo

Revelator
Alto

Macina
Prowler

Myroon
Master

Revelator
Alto Elite

KTM 2021

Új modellek

Katalógus / árlista

Már rendelhető!

KTM TESZT TEAM SOPRON NAGYATÁD IRONMAN 2014

KTM TESZT TEAM SOPRON NAGYATÁD IRONMAN 2014

Az egész még 2013-ban kezdődött, amikor is év elején a soproni KTM boltban vásároltam egy Strada 4000-es carbon csodát. Gergőt, a bolt eladóját és mindenesét már régóta ismertem a gyerekkori sporteseményekről, közös edzésekről. Mindig megbeszéljük egymás versenyélményeit és verseny terveit. Most sem volt ez máshogy és így alakult, hogy a bolt által szponzorált sportcsapatba belépve beneveztünk az idei hosszútávú triatlon magyar bajnokságra a nagyatádi ironmanre.

iromen_2014_08_01

Visszatekintés: 13 év kihagyás után 2012-ben úja elkezdtem edzeni és megfogalmazódott bennem az ironman táv (3,8 km úszás – 180 km kerékpározás – 42 km futás) leküzdése. Viszont azzal tisztában voltam, hogy 2 és fél éves edzésmennyiséggel nem leszek képes egyedül végigcsinálni ezt az óriási kihívást. Így 2013 decemberében kerestem és találtam magamnak egy szintén gyerekkori sporttársa,t Pirger Attilát, aki maga 1X-es IM hiszen 2010-ben már egyéniben végigcsinálta a versenyt. Miután megbeszéltük a közös csapatban való indulásunkat, rengeteg segítséget és információt kaptam Attilától, hogy mi is fog rám várni a versenyen. Felosztottuk a távot is közöttünk, figyelembe véve, hogy kinek mi az erőssége. Így Attila bevállalta az úszás teljes távját valamint 70 km kerékpárt, és a futás felét, vagyis 21 km-t. Saját magam erősségének a kerékpárt és a futást mondanám. Ezért nekem maradt 110 km kerékpár és 21 km futás.

iromen_2014_08_04

Verseny: Juliús 24-én csütörtökön utaztunk le Nagyatádra. Felvettük a rajtcsomagot és beültünk a tésztapartira, majd elfoglaltuk a szállást. Attila baráti kapcsolatai révén egy nagyon kedves család biztosította számunkra a szállást és megosztotta velünk a hétvégi házát, ami pont az úszás helyszínén, a Gyékényesi-tó partján állt. Így nyugodt, csendes környezetben laktunk. Pénteken volt még egy rövid átmozgató úszás, de jellemző módon már csak a pihenésé volt a főszerep. Összekészítettük a másnapi kerékpár és futó cuccokat, felhelyeztük a rajtszámokat, hogy a váltásoknál már minden kéznél legyen. Szombaton a verseny reggelén külön indították az egyéni versenyzőket (671 fő) reggel 7.20-kor és külön a csapatok versenyzőit (220 csapat) 8.50-kor. A csapatok lehettek 2-3-4-5 vagy több fősek. Ennek függvényében kaptuk a rajszámunkat is 2000 – 3000- 4000 – 5000-es besorolásként. A mi 2 fős csapatunk a 2024-es rajtszámot viselhette. Reggel még beélesítettük a bringákat, ellenőriztük a keréknyomást, bekevertük a kulacsokat, betettük a bringát a depóba és siettünk, hogy elcsípjük az egyéni indulók rajtját, hiszen az mindig nagy élmény. Nemsokára Attila is elkezdte a melegítést és vártuk a váltók rajtját. Az úszás 2 db egyenként 1,9 km-es körből állt és a kettő kör között ki kellett futni a partra egy 20 m-es szakaszra és ismét vissza a vízbe. Attila a tökéletes helyezkedése révén a rajt utáni sprintből nagyon jól jött ki és amire megnyugodott a mezőny akkora a 2. helyen úszott.

iromen_2014_08_07

Az úszás összességében remekül sikerült hiszen a 15 perc/km-es tempót tartva Attila 1h05 perces idővel partot ért és átvehettem tőle a váltást. Ekkor a 19. helyen haladtunk. A kerékpár táv egy első 75 km-es szakaszból és további 3x35 km-es körökből állt. A 180 km-en 650 m szintkülönbség volt, ami elenyészőnek bizonyult a sok mucki, brennbergi, rosaliai, és ritzingi köröknek köszönhetően. Az első km-től kezdve fantasztikus érzés volt a KTM Strada 4000-es carbon vadászgépet hajtani. Csak úgy repült és siklott az út felett. A váltók, fékek, kerekek tökéletesen működtek a mindig precíz szervizelésnek köszönhetően amit a verseny előtti héten is megejtettünk. Már a verseny elején megbeszéltük, hogy fontos szerepe lesz a frissítésnek, mert egész napra kánikulát, 35 fokos meleget ígértek, ami teljesült is. Zajlottak a folyamatos frissítések a High5 termékekkel és a sótabletták most is hasznosnak bizonyultak. Megtörtént közben a váltásunk és a bringa továbbra is svájci óraként működő gépezetként repült tovább. Így holtpont nélkül teljesítettük a 180 km-t 5h35 perces (~33-34 km/h) remek idővel. Ekkor már 17-ek voltunk a csapatversenyben részvevő 220 csapat közül. A futás 8 db egyenként 5250 m-es körből állt. A futást elkezdve éreztük először, hogy nem leszünk képesek az edzéseknek megfelelő 4.30 - 5.00 perces/km-et futni, mert már nem vagyunk teljesen frissek, a lábainkban vannak már km-ek. Így beálltunk egy 5.45 - 6.00 perces kilométeres körökre. Frissítettünk, ettünk, ittunk ahogy kell, hiszen egész nap 35 fokos hőség volt. Akárhogy is gondoltuk, hogy lassúak vagyunk, csak előzgettük a pályán lévő egyéni és csapat versenyzőket. A futás során elmondhatjuk, hogy különösebb holtpont nélkül, de magunkból mindent kiadva és nagyon elfáradva érkeztünk meg a célegyenesbe, ahol kéz a kézben befutottunk a célba. Megcsináltuk!! 10 óra 48 perc alatt teljesítettük a nagyatádi ironman triatlont. A 2 fős csapatok versenyében a 12. helyen végeztünk. Az összes csapatot tekintve pedig a 40. helyen. Úszás -1h05p – Kerékpár-5h35p – Futás-4h05p – Depó-3p = 10h48p

iromen_2014_08_06

A KTM TESZT TEAM SOPRON-i váltó tagjai Pirger Attila és Hajtó György IRONMAN lett. Köszönjük mindenkinek a segítséget! Pirger Attila 1 és ½ IM Hajtó György ½ IM

Gratulálunk a KTM Magyarország nevében!