KTM logo

Revelator
Alto

Macina
Prowler

Myroon
Master

Revelator
Alto Elite

KTM 2021

Új modellek

Katalógus / árlista

Már rendelhető!

Medgyes Gabi Franciaországban járt...

Medgyes Gabi Franciaországban járt...

A tereptriatlon Magyar bajnoki cím után, kicsit fellelkesülve kerestem egy nemzetközi versenyt, hogy a jövőévre tervezendő VB. előtt felmérjem az erőviszonyokat.

A választásom az időben közeli, de távolságban annál messzebb lévő Francia Xterra világkupára esett. Az idő rövidsége, ill. a nagyszámú ( közel 1000 ) versenyző miatt a nevezést már hónapokkal ezelőtt lezárták, így egy kis segítséggel csak az Elit társaságba tudtam indulni. Sebaj, az idő alapján a korosztályos emberkékkel is összetudom mérni magam.

Az egész utazást, kint létet, versenyzést belesűrítettük 6napba, ami utólag érezteti fárasztó hatását.

Ezeket a versenyeket az adott ország mindig próbálja a legszebb, és legnehezebb helyeken megrendezni, már- már azon versenyezve, hogy hol lehet jobban szívatni a triatlonosokat:) A hely szépségével nem volt gond, Vosges nevezetű hegység gyönyörű, fenyőerdőkkel, kövekkel, tavakkal, és 1300m magas hegyekkel rendelkezik.

franciaorszag_2014-07-10

A verseny előtti napokon bejártuk a bringa ill. futópályát. Hallottuk, hogy ez a világ egyik legrangosabb és legnehezebb versenye, szóval nem csalódtunk. A száraz talaj ellenére is kemény volt a pálya, kövek, gyökerek, rengeteg egy- egyes mászás, kemény lefelék.

Természetesen, hogy ne legyen egyszerű, a verseny előtti napon sok eső esett, így még kegyetlenebbé tette a pályákat.

A vasárnapi rajtnál, egy festői tó partján állt fel 1000 ember, mindenki neoprenben, hátborzongató látvány. Az úszást ágyúszóra kezdtük, és utána már mindenki csak magával foglalkozott, hogy minél gyorsabban teljesítse az 1500m úszást, 40km. hegyikerékpárt, és 10km. terepfutást. A sár miatt még hosszabb lett a verseny, az összes felfelén azon küzdöttem, hogy egyáltalán kerékpáron maradjak a sár, kő, gyökér kombináció miatt, természetesen ez lefelé még nehezebb volt.

Végül is a teljes fáradtságon kívül nem volt más bajom a befutónál. Az elitek között 18. helyen értem be, 3 óra 43 perces idővel. Életem egyik legnehezebb, legfárasztóbb, de egyben a legszebb versenye volt.

Üdv.

Gábor

Gratulálunk a KTM Magyarország nevében!