KTM logo

Revelator
Alto

Macina
Prowler

Myroon
Master

Revelator
Alto Elite

KTM 2021

Új modellek

Katalógus / árlista

Már rendelhető!

Szabadság napi futás - tekerés Gödöllő

Szabadság napi futás - tekerés Gödöllő

Ez nekem nem jött össze… - 2014 06. 28.

Készültem erre a versenyre, mert tavaly is jó hangulatú volt, és itt tudtam találkozni a KTM Teszt Team gödöllői versenyzőivel. Azt már tavalyról tudtam, hogy ez a 21 km számomra, de szerintem mások számárai sem lesz egy babazsúr. A kezdeti egy-két kilométer után jöttek a nehézségek: mély homok, brutális emelkedő vízmosás lefelé vízmosás felfelé. Ennek ellenére úgy éreztem, hogy magamhoz képest jól haladok annak ellenére, hogy Viki, akit előző évben megelőztem, most állva hagyott, nem baj ő most sokkal jobb. Szinte az utolsó métereken következett be a baj: pályát tévesztettem! Amikor beértem akkor láttam, hogy én 600-800 m-el kevesebbet mentem, mint a többiek, és ezzel meg is előztem egy-két versenyzőt. Természetesen, mivel 25 éve nem használtam jogtalan előnyöket, fájó szívvel (mert nem azért jöttem, hogy eredményem se legyen), de töröltettem magam a versenybíróságnál.

Sebaj, de a többiek kitettek magukért Medgyes Gabi, Szekeres Zsolt, és Szekeres Viki is kategóriájukban az első helyen végeztek!

Lénárt László

[nggallery id=17] Ugyan ez a verseny a Gabi szemével:

Évek óta Gödöllőn rendezik a helyi futók, a Szabadságnapi futás, tekerés néven megismert versenyt. Szombaton otthonról kerékpárral indultam el, gyors nevezés és melegítés után már a rajtvonalnál álltunk, a máriabesnyői templom lábánál. Nagy öröm számunkra, hogy egyre többen vesznek részt az eseményen, mely dicséri a rendezők munkáját. A rajt után a helyi erők nagy elánnal indultak meg a gyors, sík első szakaszon. Tudni kell, hogy a helyi bringások jobban várják ezt a "falukupát", mint esetleg egy bajnoki futamot. Mégis csak a győztes lesz Gödöllő legjobb bringása:). Az aszfaltos rész után előre álltam, hogy az egynyomos részen ne szoruljak be. Utána saját erős tempóban növeltem folyamatosan az előnyömet, mely a végén 2percre nőtt a második Soós Tomival szemben. Remek nyári verseny volt, tökéletes szervezéssel.

"Szekeres Zsolt kerékpáron is bizonyított

Szombaton rendezték az ötödik Szabadságnapi félmaraton futó és Mountain Bike versenyt Gödöllőn, melyen második alkalommal vett részt az OXXO Energy Enduro-cross pilótája, Szekeres Zsolt.

- A kerékpározás nem áll messze tőlem, hisz már évek óta része a motoros felkészülésemnek - meséli Zsolti -, de siker orientáltságom miatt, ami még atléta pályafutásomnak köszönhető, olyan érzésem volt már korábban, hogy ebben a szakágban is versenyeznem KELL! A félmaraton nyomvonala, egy nem mindennapi pálya, hisz komoly nehézségekkel találkozik rajta a versenyző, mint a futó homok a felfelében, aminek nem látod a végét, veretős, vízmosásos lefelé, stb. Reggel 9-kor lőtték a futamát a 21 Km-es kerékpár versenynek. Mint az ilyen kerékpár versenyeken, férfi ELIT (liszenszes) és HOBBY (liszensz nélküli) valamint a női ELIT és HOBBY kategóriák együtt rajtolnak. Már a futam elején sikerült beállnom az elit élboly mögé, majd egy tőlük leszakadt versenyzővel hosszan tekertem együtt. Majd végül tőle húszon pár másodperccel lemaradva, kategória győztesként értem célba, egyéni csúcs időt tekerve, így a HOBBY dobogójának tetejére állhattam!

 - Köszönöm a támogatást és segítséget csapatomnak, akik minden őrültségben mellettem állnak az 1wd MSE-KTM Test Team Gödöllőnek, az OXXO Energy Drink-nek, végül de nem utolsó sorban Lénárt Lászlónak, a magyarországi KTM Kerékpárok vezérképviselőjének!Most majd kicsit neki állok motorozni, mert már csak két hét van a kókai Mx Ob-ig!"

Szekeres Zsolt

 

Gratulálunk a KTM Magyarország nevében!